Particuliere verkoop

Onze sterkte: wij versnijden ons varkens- en rundsvlees zelf, zo kunnen we met extra verse grondstoffen werken voor àl onze producten. Onze verwerkingsketen is korter (geen transport van versnijder naar verwerker), dit resulteert in goede labo analyses (een extra troef voor u als klant!)

Hieronder vind je ons assortiment terug.

Assortiment varkensvlees

Gehakt

Enkel verkrijgbaar per halve kilo’s of per kilogram

Ons varkensgehakt is traditioneel gemalen varkensvlees 90% vermengd met 10% rundsvlees.

Worst

Enkel verkrijgbaar per halve kilo’s of per kilogram

Onze ambachtelijke worsten worden bereid met
 gemalen vlees, dierlijk vet, zout, specerijen en kruiden.

Chipolata

Enkel verkrijgbaar per halve kilo’s of per kilogram

Onze 
chipolata’s worden van varkensvlees gemaakt, dat gekruid is met peper, zout en kruiden. 

Burgers

We hebben 4 soorten hamburgers:  

  • Rundsburger: hamburgers gemaakt van puur rundsvlees met lichte kruiding
  • Oranje gepaneerde hamburger: hamburger gemaakt van varkensvlees gepaneerd
  • BBQ-burger: pittige varkenshamburger
  • Pittaburger: gepaneerde varkensburger afgewerkt met pittakruiden
Zwarte, witte en luikse pensen

Onze pensen worden nog steeds gemaakt volgens ons 50 jaar oude familierecept. Detail en correcte afwerking zijn naast de lekkere smaak eveneens belangrijk voor ons. Wij gebruiken steeds hoogwaardige grondstoffen voor onze pensen, zodat wij een goed eindproduct kunnen afleveren.

Soepballetjes en frikandellen

Onze soepballetjes en frikandellen worden gemaakt zoals de grootmoeders ze vroeger thuis maakten. Lekker vers gehakt met brood en eieren onder gemengd. Natuurlijk hebben wij wel een machine die de balletjes draait, maar voor de rest is er weinig veranderd…

Schnitzel

De schnitzel wordt gemaakt van dunne varkenslapjes die gepaneerd worden met een iets pikante kruiding.

Loze vink

Of blinde vink is gehakt omwikkeld met een dun lapje rundsvlees.

Cordon bleu

Een gepaneerd varkenslapje, gevuld met ham en kaas

Gyros

Gemarineerde varkensreepjes met paprikastukjes en ui.

Pitta

Gesneden, gekruide varkensreepjes.

Lookworst

Onze versie van “de lookworst van het frituur”, ambachtelijk met vers vlees.

Préparé

Rauw fijngemalen varkensvlees gemengd met een iets pikante saus.

Americain

Rauw fijngemalen rundsvlees zonder kruiding.

Grillworst

Huisbereide gekruide varkensworst, gekookt in een kunstdarm. Wordt pikant afgekruid en gebakken in de oven.

Droge worst

Huisbereid, traditioneel familierecept, gemaakt van varkensvlees.

Aperitiefworst

Huisbereide puur porcworst om te drogen, gemaakt van varkensvlees.

Spek
Wij versnijden onze varkens zelf, waardoor wij onze buiken ook zelf uitbenen en kantsnijden. We hebben de volledige verwerking tot het eindproduct volledig zelf in handen.

Zo zijn we zeker dat ons vlees altijd en op elk moment de beste zorgen heeft gekregen.
Onze buiken worden droog gezouten waardoor er bij het bakken geen vocht uit het vlees komt. Een product waar we trots op zijn!

Ons spek is te krijgen met of zonder zwoerd. Gezouten of niet gezouten.
Je kan eveneens hespespek bij ons verkrijgen. Dit is spek gesneden van het ruggebraad of heupgebraad.

Saté

We hebben varkenssaté’s, rundssaté’s en kipsaté’s. Normaal zijn deze gemarineerd.

Indien je dit niet wenst, kan dit zonder marinade.

Kotelet

Koteletten worden uit de rug gesneden en afhankelijk van de precieze plek zijn ze magerder of sappiger.  Filetkotelet – ribkotelet of magere kotelet – lage ribkotelet of bascote kotelet – spiering kotelet.

Stoofvlees

We hebben varkensstoofvlees, rundsstoofvlees en paardenstoofvlees.

Kleine blokjes vers vlees om zelf stoverij van te maken.

Assortiment rundsvlees

Magere biefstuk

Entrecote
Klein hoofd
Soepvlees (met of zonder been)
Schenkel
Ook voor de soep; meer smaak dan het gewone soepvlees en fijner van draad.
Zesrib
Bouilli
Van de ribben, de voorkant van het rund; grover van draad; meer vet aan
Stoofvlees

We hebben varkensstoofvlees, rundsstoofvlees en paardenstoofvlees.

Kleine blokjes vers vlees om zelf stoverij van te maken.

Assortiment paardenvlees

Paarden biefstuk

Stoofvlees

We hebben varkensstoofvlees, rundsstoofvlees en paardenstoofvlees.

Kleine blokjes vers vlees om zelf stoverij van te maken.

BBQ

Saté

Varkenssaté, rundssaté en kipsaté
Normaal zijn deze gemarineerd.
Indien je dit niet wenst, kan dit zonder marinade.

Balletjessaté

BBQ-burger of salsaburger

BBQ-worst

Chipolata op een stokje

Merguezeworstjes

Curryworstjes

Peterselieworstjes

BBQ-spek

Vuurfakkels

(gekruid spek op een stokje gedraaid)

Carrérib gekruid of natuur

Varkenssneetje gemarineerd

Varkenskotelet gemarineerd

Biefstuk gemarineerd

Kipfilet gemarineerd

Cote à l’os

Secreto Iberico(ibericovarken)  (buik)  diepvries

Pluma Ibérica (ibericovarken) (opleg van de spiering) diepvries

Presa Ibérica (ibericovarken) (rug) diepvries

Lamskroon gemarineerd diepvries

Lamskotelet gemarineerd diepvries

Bereide gerechten Feestgerechten 2022

Varkenswangetjes op Luikse wijze

Kriekbier-Luikse siroop

Hertenstoofpotje
Wijn-veenbesjes
Mechelse koekoek filet in archiducsaus
een saus op basis van champignons

Bereide gerechten

Vol-au-vent

Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Kant en klare vol-au-vent, op ambachtelijke wijze bereid op basis van kippenvlees, vleesballetjes en champignons in een romige saus.

Ingrediënten

Kippenvlees 35%, gehaktballetjes (varkensvlees, zout, specerijen, zuurteregelaars: E262 en E331, antioxidanten: E300 en E301), champignons, water, gemodificeerd maïszetmeel, tarwebloem, kippenbouillon (bevat soja en selderij), zout, kruiden en specerijen, verdikkingsmiddelen: E412 en E415, weipoeder (bevat melk en lactose), smaakversterker: E621, zuurteregelaar: E330, aroma (bevat soja en selderij).

Voedingswaarden

Deze waarden gelden voor het bereide product. Per 100 gram.

Energetische waarde 85 kcal = 355 kJ
Water 84,0 g
Eiwitten 9,5 g
Vetten 4,5 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Koolhydraten 1,5 g
waarvan suikers 0,1 g
Vezels 0,5 g
Zout 0,5 g
Natrium 0,2 g

Opmerking: De opgegeven waarden zijn berekende gemiddelden obv de receptuur, die kunnen afwijken ten gevolge van de natuurlijke variatie van de gebruikte grondstoffen en de gewichtsvariaties ten gevolge van het kookproces.

Spaghettisaus
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Kant en klare spaghettisaus, op ambachtelijke wijze bereid.

Ingrediënten

Varkensgehakt 40% (varkensvlees, zout, specerijen, zuurteregelaar E262 – E331, antioxidant E300 – E301), water, ajuin, tomaten, suiker, zout, kruiden en specerijen.

Voedingswaarden

Deze waarden gelden voor het bereide product. Per 100 gram.

Energetische waarde 105 kcal = 445 kJ
Water 80,0 g
Eiwitten 8,0 g
Vetten 7,5 g
waarvan verzadigd 3,0 g
Koolhydraten 1,5 g
waarvan suikers 1,0 g
Vezels 1,0 g
Zout 0,75 g
Natrium 0,25 g

Opmerking: De opgegeven waarden zijn berekende gemiddelden obv de receptuur, die kunnen afwijken ten gevolge van de natuurlijke variatie van de gebruikte grondstoffen en de gewichtsvariaties ten gevolge van het kookproces.

Tong in Madeira saus
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Kant en klare rundstong in madeirasaus, op ambachtelijke wijze bereid.

Ingrediënten

Rundstong 40%, champignons 20%, tomaten, vleesbouillon (bevat soja en selderij), madeira 2% (bevat sulfiet), porto, zout, kruiden en specerijen, margarine (bevat melk), verdikkingsmiddelen: E412 – E415, smaakversterker E621, aroma (bevat soja en selderij).

Voedingswaarden

Deze waarden gelden voor het bereide product. Per 100 gram.

Energetische waarde 65 kcal = 276 kJ
Water 82,5 g
Eiwitten 11,5 g
Vetten 1,5 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Koolhydraten 1,0 g
waarvan suikers 0,5 g
Vezels 1,2 g
Zout 0,85 g
Natrium 0,35 g

Opmerking: De opgegeven waarden zijn berekende gemiddelden obv de receptuur, die kunnen afwijken ten gevolge van de natuurlijke variatie van de gebruikte grondstoffen en de gewichtsvariaties ten gevolge van het kookproces.

Waterzooi
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Kant en klare waterzooi, op ambachtelijke wijze bereid op basis van kippenvlees en groenten.

Ingrediënten

Soepkippenfilet 50%, prei, selderij, ajuin, wortelen, boter (bevat melk), tarwebloem, kippenbouillon (bevat soja en selderij), suiker, kruiden en specerijen.

Voedingswaarden

Deze waarden gelden voor het bereide product. Per 100 gram.

Energetische waarde 85 kcal = 659 kJ
Water 82,0 g
Eiwitten 7,0 g
Vetten 4,5 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Koolhydraten 5,0 g
waarvan suikers 0,5 g
Vezels 1,0 g
Zout 0,75 g
Natrium 0,3 g

Opmerking: De opgegeven waarden zijn berekende gemiddelden obv de receptuur, die kunnen afwijken ten gevolge van de natuurlijke variatie van de gebruikte grondstoffen en de gewichtsvariaties ten gevolge van het kookproces.

Kalkoenstoofvlees
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Kant en klaar kalkoenstoofvlees, op ambachtelijke wijze bereid op basis van kalkoenvlees in een saus van Op-Ale bier.

Ingrediënten

kalkoenvlees 50%, water, Op-Ale bier, margarine (bevat melk), gemodificeerd maïszetmeel, tarwebloem, zout, kruiden en specerijen (bevat mosterd), verdikkingsmiddelen: E412 en E415, smaakversterker: E621, aroma (bevat soja en selderij), kleurstof: E150d.

 

Goulash
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Varkensgoulash, op ambachtelijke wijze bereid op basis van mager varkensvlees en een typische goulashsaus.

Ingrediënten

Varkensvlees (50%), ajuin, paprika, champignons, tomaten, tomatenconcentraat, gemodificeerd zetmeel, zout, kruiden en specerijen, verdikkingsmiddelen (E412, E415), smaakversterker (E621), margarine (bevat MELK), wodka, gehydroliseerd SOJA-eiwit, maltodextrine, zonnebloemolie, natuurlijk aroma (SELDERIJ).

Kip in curry
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Kip in currysaus, op ambachtelijke wijze bereid op basis van kippenvlees en een typische, kruidige currysaus.

Ingrediënten

Kippenvlees (50%), kokosmelk, curry (1%) (bevat MOSTERD), margarine (bevat MELK), verdikkingsmiddelen (E412, E415), kurkuma, pili-pili.

Konijn in bier
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Konijnenbil met bier, op ambachtelijke wijze bereid op basis van konijnenvlees en een typische saus met bier.

Ingrediënten

Konijn (45%), water, aluin, Palm (3%) (bevat GERST), margarine (bevat MELK), gemodificeerd zetmeel, TARWEBLOEM, zout, kruiden en specerijen (bevat MOSTERD), verdikkingsmiddelen (E412, E415), kleurstof (E150d). 

Paardenstoofvlees
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Paardenstoofvlees, op ambachtelijke wijze bereid op basis van mager paardenvlees en een typische stoofvleessaus.

Ingrediënten

Paardenvlees (50%), water, margarine (bevat MELK), gemodificeerd zetmeel, TARWEBLOEM, ajuin, kruiden en specerijen (bevat MOSTERD en SULFIET), suiker, kleurstoffen (E150c, E150d), verdikkingsmiddelen (E412, E415), smaakversterker (E621), gehydroliseerd SOJA-eiwit, maltodextrine, zonnebloemolie, natuurlijk aroma (SELDERIJ), alcoholazijn.

 

Rundsstoofvlees
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Rundstoofvlees, op ambachtelijke wijze bereid op basis van mager rundvlees en een saus met palmbier.

Ingrediënten

rundvlees 45%, water, margarine (bevat melk), palmbier (bevat gerst), zout, kruiden en specerijen (bevat mosterd), gemodificeerd maïszetmeel, tarwebloem, verdikkingsmiddelen: E412 en E415, smaakversterker: E621, gehydrolyseerd soja-eiwit, maltodextrine, zonnebloemolie, aroma (bevat selderij), kleurstof: E150d.

Thai curry rood met kip
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Rode Thaise curry met kip, op ambachtelijke wijze bereid op basis van kippenvlees en een zacht pikante groentesaus met rode curry.

Ingrediënten

Kokosmelk (39%), groenten (32%) (wortelen, paprika, broccoli, prinsessenboontjes, shiitakes, suikererwten, maïs en citroengras), kippenvlees (25%), tomatenconcentraat, rode curry (0,5%) (bevat GARNALEN), vissaus (bevat VIS), kippenbouillon (bevat EI, SOJA en SELDERIJ), paprikapoeder, zout, kruiden en specerijen, kaffir limoenblaadjes (0,05%).

Parelhoen in witte wijnsaus
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Parelhoen in wittewijnsaus, op ambachtelijke wijze bereid op basis van parelhoen en een typische saus met witte wijn.

Ingrediënten

Parelhoen (50%), champignons, water, room (MELK), wijn (2%) (bevat SULFIET), margarine (bevat MELK), gemodificeerd zetmeel, TARWEBLOEM, zout, kippenbouillon (bevat EI, SOJA en SELDERIJ), kruiden en specerijen, verdikkingsmiddelen (E412, E415).

Thai curry rood veggie
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Rode Thaise curry, op ambachtelijke wijze bereid op basis van diverse groenten en een zacht pikante saus met rode curry.

Ingrediënten

Groenten (52%) (wortelen, paprika, broccoli, prinsessenboontjes, suikererwten, shiitakes, maïs en citroengras), kokosmelk (43%), tomatenconcentraat, rode curry (0,5%) (bevat GARNALEN), vissaus (bevat VIS), kippenbouillon (bevat EI, SOJA en SELDERIJ), paprikapoeder, zout, kruiden en specerijen, kaffir limoenblaadjes (0,05%).

 

Varkenshaasje in champignonsaus
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Varkenshaas in champignonsaus, op ambachtelijke wijze bereid op basis van varkenshaas en een typische champignonsaus.

Ingrediënten

Varkenshaas (50%), champignons (30%), room (MELK), TARWEBLOEM, gemodificeerd zetmeel, zout, rundsbouillon (bevat SOJA en SELDERIJ), kruiden en specerijen, verdikkingsmiddelen (E412, E415), margarine (bevat MELK), kleurstof (E150d).

 

Balletjes in tomatensaus
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Kant en klare gehaktballetjes in tomatensaus, op ambachtelijke wijze bereid.

Ingrediënten

gehaktballetjes (50%) [varkensvlees, broodkruim (bevat tarwe), ei, zout, specerijen, zuurteregelaars: E262 en E331, antioxidant: E300 en E301], tomaten, water, margarine (bevat melk), kruiden en specerijen, suiker, zout, verdikkingsmiddelen: E412 en E415, smaakversterker: E621, aroma (bevat soja en selderij).

Varkenshaasje in mosterdsaus
Te verkrijgen in 0,5 Kg, 1 Kg, 2,5 Kg

Omschrijving

Varkenshaas in mosterdsaus, op ambachtelijke wijze bereid op basis van varkenshaas en een typische mosterdsaus.

Ingrediënten

Varkenshaas (50%), room (MELK), mosterd (12%), gemodificeerd zetmeel, TARWEBLOEM, zout, kippenbouillon (bevat EI, SOJA en SELDERIJ), verdikkingsmiddelen (E412, E415), margarine (bevat MELK).

Tijdens de maand december kan u bij ons gourmet -en fondueschotels bestellen.
U kan deze afhalen op vrijdag 2-9-16-23 en 30 december 2022 tussen 10u en 12u.
We ontvangen uw bestelling graag ten laatste de woensdag ervoor.

Bestellingen particuliere verkoop op woensdag:
Wij ontvangen uw bestellingen graag ten laatste dinsdag 23u59 om ze te kunnen klaarmaken voor de woensdag erop. U kan werken via ons bestelformulier op onze website, mailen naar bestellingen@winckelmansbv.be of bellen naar 052.33.26.29

Plaats vandaag nog uw bestelling.

Toch nog iets anders nodig?

Heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen..